Un oficial militar de rang inalt din NATO a apreciat ca s-a pierdut urma a cel putin 10.000 de rachete sol-aer in Libia, informeaza Der Spiegel, citat de AFP.

Potrivit Der Spiegel, presedintele Comitetului militar care regrupeaza sefii de Stat Major din tarile NATO, amiralul Giampaolo Di Paola, a avut o reuniune secreta cu deputati germani luni, in cursul careia a exprimat ingrijorarile Aliantei Nord-Atlantice.

"Peste 10.000 de rachete sol-aer", care reprezinta "o amenintare serioasa pentru aviatia civila", ar putea iesi din Libia si ajunge pe maini gresite "din Kenya pana la Kunduz" (Afghanistan), le-a spus amiralul, potrivit revistei.

Presedintele Comitetului militar al NATO nu a facut precizari cu privire la tipul si capacitatile rachetelor respective, conform MEDIAFAX.

Numarul evocat de amiralul Di Paola este dublu fata de cel prezentat sambata la Benghazi de un oficial militar al noului regim libian.

Aproximativ 5.000 de rachete sol-aer de tip SAM-7 lipsesc din depozitele fostului regim libian, a declarat generalul Mohamed Adia, un oficial din cadrul Consiliului National de Tranzitie (CNT). Din pacate, este posibil sa fi ajuns la grupari din strainatate", a recunoscut oficialul militar libian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.