"Montpellier nu va deveni capitala romilor." O adevarata polemica a pornit de la declaratiile unui oficial local privind comunitatea de romi.

"Montpellier nu va deveni capitala a romilor. Am ajuns la limita tolerantei", a afirmat prim-adjunctul primarului din Montpellier, M. Fleurence, la evacuarea unei tabere de romi, relateaza publicatia La Depeche.

Aceasta declaratie a starnit o serie de controverse in orasul aflat in sudul Frantei.

Comentariile au fost descrise ca fiind „socante si incomode” de catre Jean-Louis Roumégas, presedintele partidului Europa Ecologie - Verzi din cadrul Consiliului municipal.

"Termenii de nivel de toleranta sau capitala romilor sustin un climat de suspiciune si de respingere a unei comunitati deja stigmatizate", a afirmat el.


Incidentul a avut loc marti dimineata, cand politia a fost mandatata de catre oras sa expulzeze cetateni romani care se aflau ilegal pe un teren municipal.

Potrivit lui Fleurence, exista trei terenuri la dispozitia romilor. “Am si eu o inimia, insa trebuie sa existe limite si un echilibru intre pozitia umanitara si reactia populatiei”, a explicat el.

Roumegas considera ca nici regulile nu sunt foarte bine implementate de catre consiliile locale „Romii sunt in prezent cetateni ai Uniunii. Cum sa dai vina pe ei ca se instaleaza pe terenuri fara autorizatie, cand nu au de ales”, a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.