Incendiile din statul american Texas au provocat moartea a patru persoane si au distrus peste 700 de case si aproximativ 48.000 de hectare de teren, incepand de duminica, relateaza CNN.

"Texas este intr-o situatie dificila in prezent, iar prioritatile noastre sunt destul de simple. Prioritatea numarul unu este sa protejam vietile omenesti cu orice pret", a declarat Nim Kidd, seful departamentului statal pentru Situatii de Urgenta.

Serviciul forestier din Texas a anuntat ca peste 48.000 de hectare de teren au fost arse la acest sfarsit de saptamana, incendiile distrugand peste 700 de case incepand de duminica.


Rafalele de vant s-au calmat insa, marti, oferindu-le pompierilor un moment de liniste.
  • Focarul cel mai mare se afla in apropiere de Austin si s-a raspandit pe o suprafata de 12.000 de hectare, distrugand peste 600 de case si determinand evacuarea a cel putin 5.000 de persoane, potrivit oficialilor.

  • In Montgomery au fost evacuate aproximativ 4.000 de locuinte, potrivit locotenentului Dan Norris din cadrul biroului pentru situatii de urgenta, scrie MEDIAFAX. In plus, patru pompieri au fost transportati la spital pentru a primi ingrijiri, in timp ce un altul s-a ranit usor la glezna.

  • Un alt incendiu, in Grimes County, a distrus 20 de case si peste 1.200 de hectare de teren, potrivit serviciului forestier. Alte doua incendii importante, declansate in Travis County, au distrus 44 de cladiri si au avariat alte 74, a declarat Roger Wade, purtatorul de cuvant al politiei locale.

Pana in prezent, in 2011 au ars aproximativ trei milioane de hectare de iarba, arbusti si padure in incendiile din intreaga tara. Dintre acestea, 1,4 milioane de hectare au ars numai in Texas, potrivit Inciweb, un site de urmarire a incendiilor, administrat de agentiile statale si federale.

Marti a fost cea de-a 294-a zi consecutiva de incendii in Texas, potrivit Inciweb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.