Locuitorii cartierului Fatima din Cordoba se plang ca Politia permite ca imigrantii sa consume bauturi alcoolice in locuri publice, care lasa mizerie pe unde umbla.

Locuitorii cartierului Fatima au lansat o petitie pentru a cere Primariei solutionarea problemei romanilor, inclusiv mijloace prin care sa se evite ca romanii sa se stabileasca in oras. Francisco Bellido, presedintele grupului care a initiat petitia, numit “Renasterea Fatimei” (Amanecer de Fatima), a declarat ca este foarte difiil sa se rezolve aceasta problema, care dureaza de ani de zile, cerand rigoare din partea politistilor si “comportament civic” din partea imigrantilor, relateaza cotidianul local spaniol El Dia de Cordoba, in editia sa online.

Locuitorii au solicitat, de asemenea, intalniri separate pentru a incerca sa gaseasca o solutie la problema cu un oficial al Guvernului, Maria Jesus Ruiz, si primarul Jose Antonio Nieto.

  • Mizerie si infractionalitate

Imigrantii fac probleme de multa vreme in orasul Cordoba, stabilindu-se in mahalale care duc lipsa de igiena, ceea ce face ca in intreaga zona sa fie probleme de curatenie si de aspect. Locuitorii se plang ca romanii gatesc in spatele blocurilor si lasa mizerie, fara sa se oboseasca sa stranga gunoaiele dupa ei.

O alta problema semnalata este infractionalitatea, romanii fiind printre imigrantii care se ocupa cel mai mult de trafic de droguri si prostitutie, fapt care ii face pe oameni sa nu mai fie in siguranta in timp ce merg noaptea pe strada.

Bellido a adaugat ca vanzarea de substante ilegale creaza un sentiment de "nesiguranta totala" in randul locuitorilor din aceasta zona a orasului si ii face sa evite chiar sa treaca prin anumite locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.