Circa 4.000 de romi proveniti din Romania si Bulgaria au sosit in ultimele luni in orasul german Dusiburg si, in loc de proteste, orasul se pregateste pentru integrarea acestora.

'Acesti oameni sunt europeni ca si noi si merita sa fie bine tratati', a afirmat Karl Janssen, seful Comisiei pentru Tineret si Cultura din Duisburg.

Acesta a discutat cu cei aproximativ 4.000 de romi care s-au mutat recent in oras, in cartierele Marksloh si Hohfeld. Nu se cunoaste insa cu exactitate numarul acestora, scrie ziarul Die Welt, preluat de agentia FOCUS.

Cartierele in care s-au stabilit romii sunt cunoscute de zeci de ani pentru lipsa locurilor de munca, chiriile mici si numarul mare de imigranti care locuiesc aici, noteaza aceeasi sursa.

Autoritatile din Duisburg intentioneaza sa implementeze programe speciale pentru integrarea romilor, pentru care ar putea fi alocate 1,5 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.