Capitala indiana New Delhi se afla ieri in stare de alerta maxima, la o zi dupa triplul atentat cu bomba, soldat cu 61 de morti si peste 188 de raniti, potrivit celui mai recent bilant oficial.

O grupare necunoscuta pana in prezent, "Inquilab" (Revolutie), a revendicat duminica, printr-un apel telefonic, atentatele comise in trei piete din New Delhi. "Astfel de atacuri vor continua pana cand India isi va retrage trupele din Kasmir si va opri actiunile sale inumane in aceasta regiune", a spus un purtator de cuvant al gruparii, Ahmed Yar Gaznavi. Atentatele, comise cu doua zile inaintea marii sarbatori hinduse, Diwali (Sarbatoarea Luminilor), au semanat panica in randul populatiei. Ele au intervenit intr-un moment in care India si Pakistanul finalizau procedurile de deschidere a liniei de demarcatie care divizeaza Kasmirul.

Doua explozii s-au produs sambata dupa-amiaza, aproape simultan, in pietele Paharganj si Sarojini Nagar. O a treia bomba a fost plasata intr-un autobuz, insa prin prezenta de spirit a soferului au fost salvati de la moarte zeci de pasageri. Alertat de un calator despre existenta unui rucsac suspect, Kuldeep Singh a oprit intr-un loc izolat vehiculul, a debarcat pasagerii si a incercat sa arunce obiectul pe geam, moment in care acesta a explodat. Singh a fost ranit grav, cativa dintre calatori au suferit rani usoare, insa nimeni nu a murit.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.