Furtuna Irene parcurgea luni estul Canadei, unde a provocat numeroase pene de electricitate, privand de curent electric aproape 300.000 de locuinte.

Potrivit societatii energetice Hydro-Quebec, aproximativ 215.000 de case nu aveau curent luni dimineata in provincia francofona. In New Brunswick, autoritatile estimau numarul lor la 43.000, in Nova Scotia la 11.000 si in provincia Insula Printului Eduard la 6.000, relateaza MEDIAFAX.

In Quebec, un automobilist era dat disparut intr-o regiune din apropiere de Montreal, dupa ce masina sa a fost impinsa intr-un rau de rafalele puternice de vant.

Aceste pagube, cauzate de ploile abundente si de rafalele puternice de vant care au rupt mai multi copaci, nu se pot insa compara cu cele provocate de Irene in Statele Unite, unde s-au inregistrat 18 morti.


Irene, care s-a transformat duminica din uragan in furtuna tropicala, a ajuns la New York in cursul diminetii. Strazile au fost inundate in partea de jos a cartierului Manhattan, in Queens si Brooklyn. Pe Coney Island, celebra pentru parcurile sale, un val era pe punctul de a lua o masina.

La Brooklyn, crengile copacilor zaceau pe strazile cartierelor rezidentiale. Unele parcuri de pe malul East River erau inundate, a constatat AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.