O serie de atacuri comise joi in sudul Israelului, asupra unor autobuze care se indreptau spre Eilat si a fortelor armate israeliene, s-au soldat cu mai multi morti si zeci de raniti, potrivit presei israeliene.

Primul atac armat a vizat un autobuz Egged, care se indrepta dinspre Beersheva catre Eilat, si s-a soldat cu ranirea a circa zece persoane, dintre care unele se afla in stare grava. Atacul a fost comis de persoane inarmate aflate la bordul unei masini, iar printre victime se afla si militari israelieni, care calatoreau la bordul autobuzului vizat de atac, potrivit editiei online a cotidianului Jerusalem Post.

La scurt timp dupa atac, fortele israeliene s-au angajat intr-un schimb de focuri cu un grup de persoane inarmate, potrivit Haaretz.

Dupa numai cateva minute, mai multe dispozitive explozive au fost detonate la trecerea unei patrule a armatei israeliene, aflate in apropierea granitei cu Egiptul, si presa a publicat si informatii privind tiruri de mortier lansate din partea egipteana a granitei, relateaza MEDIAFAX.

Ulterior, autorii atacurilor au lansat o racheta antitanc in directia unui alt vehicul, provocand ranirea mai multor pasageri.

Echipele de interventie au precizat ca teroristii au atacat un autobuz si un vehicul privat la circa 20 de kilometri nord de locul producerii primului incident, iar cel putin cinci persoane au fost ranite mortal.

"Pare sa fie un atac coordonat", a declarat un ofiter de rang inalt israelian. Fortele armate banuiesc ca autorii atacului s-au infiltrat in Israel venind din Egipt, unde ajunsesera probabil din Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.