Comisia Europeana considera ca exporturile chinezesti de biciclete si de placi ceramice reprezinta dumping pe piata europeana.
Planul Comisiei Europene privind prelungirea termenului de impunere a taxelor antidumping pentru exportatorii chinezi de biciclete a fost aprobat de majoritatea statelor UE, scrie Adevarul.

UE va impune bariere comerciale pentru bicicletele si placile ceramice importate din China, ca masura pentru a proteja producatorii europeni, au declarat pentru Reuters surse diplomatice.

Acest plan a fost sprijinit de majoritatea statelor UE: Taxele antidumping existente in prezent pentru exportatorii chinezi de biciclete si piese de biciclete, de pana la 48,5%, ar urma sa fie extinse pana in 2016, dupa ce planul Comisiei a fost aprobat de majoritatea statelor membre.

Producatorii europeni de biciclete, cei mai multi din Germania si Italia, au aratat ca afacerile lor sunt amenintate de concurenta neloiala a firmelor chineze.

Asociatia Fabricantilor Europeni de Biciclete, care reprezinta o industrie cu circa 20.000 de angajati, a cerut prelungirea termenului. Extinderea cu cinci ani a perioadei de taxare este maximul permis de regulile comerciale europene. China a avut exporturi de biciclete catre UE in valoare de 430 de milioane de euro in 2009, in ciuda taxei antidumping.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.