Opt sute tone de aur, bijuterii, fragmente ale unei comori incase... toate acestea au fost gasite pe mica insula Robinson Crusoe, situata in arhipelagul Juan Fernandez, la 600 de kilometri de coastele Chile. Descoperirea a facut deja inconjurul lumii, numai ca tot ce se stie despre fabuloasa comoara este... locatia unde a fost descoperita.

Conform autorilor expeditiei norocoase, adica firma de securitate Wagner Tecnologias, valoarea tezaurului se ridica la 10 miliarde de dolari. Numai ca "Le Monde" remarca faptul ca declaratia reprezentantilor firmei chiliene este singura sursa a informatiilor. Nimeni nu a vazut comoara, care s-ar afla in seiful unui notar din Santiago. Firma respectiva cere jumatate din valoarea acesteia, dar legislatia tarii respective afirma ca asemenea descoperiri intra automat in patrimoniul national. Insula Robinson Crusoe este declarata patrimoniu al biosferei si se afla sub administrarea UNESCO.

Presa franceza dezvaluie ca Wagner Tecnologias a descoperit tezaurul cu ajutorul unui robotel de jumatate de metru inaltime, dotat cu radar, care a sondat cele 9.700 de hectare ale insulei, din trei in trei metri, in numai trei zile. "Arturito", asa cum a fost botezat robotul, a fost creat si experimentat de Wagner Tecnologias, drept care compania este considerata, teoretic, proprietara comorii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.