Familiile americane vor putea alege sexul copilului

O clinica din Statele Unite a primit autorizatia de a permite cuplurilor sa aleaga sexul copilului pe care doresc sa-l aiba, initiativa ce a starnit deja controverse majore privind moralitatea acestui demers.

Clinicile de fertilizare in vitro folosesc de mult tehnica numita diagnostic genetic pre-implantare (DGP), pentru a selectiona un embrion sanatos, in cazul in care ar exista riscul sa mosteneasca o boala genetica. Aceeasi tehnica permite si determinarea sexului embrionului.

Consiliul de etica al statului Texas a permis Colegiului de medicina Baylor sa demareze un program de selectie sexuala.

Oficial, scopul programului este acela de a studia motivatia cuplurilor care doresc sa apeleze la aceasta procedura din motive non-medicale, pentru a stabili in ce fel cultura, valorile familiale si atitudinea fata de un sex sau altul influenteaza decizia de a avea un baietel ori o fetita.

Practic insa este ocazia mult visata de a-si completa familia cu un copil "pe comanda". Peste 50 de cupluri s-au interesat cum se pot inscrie in program. Conditia de baza este aceea ca familia sa aiba deja un copil si sa doreasca inca unul de sex opus.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.