La o zi dupa ciuruirea bancherului Emil Kiulev si la doua dupa avertismentele Comisiei Europene privind amploarea crimei organizate, Bulgaria pare a fi mai aproape de "Zona crepusculara", taramul unde te poti astepta la orice, decat de UE. Ieri, dis-de-dimineata, capitala Sofia si principalele orase - Plovdiv si Burgas - traiau sub spectrul unor amenintari cu bomba. Tinta: tribunalele.

Dupa cateva ore incordate, in care echipele de pirotehnisti au cercetat in amanuntime locatiile indicate in apelul telefonic anonim, bulgarii au respirat usurati: fusese o alarma falsa. Relaxarea n-a durat mult, pentru ca de undeva a sosit stirea ca Bulgaria prezinta un mare interes pentru fondatorul sectei Moon, miliardarul coreean Sun Myung Moon, care ar dori sa vina la Sofia pentru a se intalni cu "discipolii si simpatizantii".

Prins in vartejul evenimentelor, Ministerul bulgar de Interne a interzis categoric vizita bogatasului obscurantist, invocand "situatia complicata creata in tara dupa asasinarea bancherului Emil Kiulev". Politistii care ancheteaza "crima de pe bulevardul Bulgaria" urmaresc patru piste. Se crede ca in afacere sunt implicate serviciile bulgare de securitate, care au spalat bani iar acum ii elimina pe cei ce s-au ocupat de aceste operatiuni financiare.

Presedintele bulgar, Gheorghi Parvanov, si-a exprimat "profunda durere pentru pierderea tragica a unui om public atat de onorat". Ambasadorul american la Sofia, John Beyrle, s-a declarat "socat si dezamagit" de uciderea lui Kiulev, exprimandu-si speranta ca asasinii vor fi prinsi si judecati. Crima a consternat si FMI, care a estimat ca investitiile straine in Bulgaria vor avea de suferit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.