'Focul islamic razbunator" se va abate asupra pro-israelienilor, ameninta iranienii

Vorbele nesabuite ale lui Mahmud Ahmadinejad, presedintele Iranului, a scos Ierusalimul din sarite. Ca o tara sa ceara public, in anul 2005, "stergerea de pe harta a lumii a Israelului" este mai mult decat o obraznicie, publica mass-media israeliene. A doua zi dupa ce a cerut desfiintarea Israelului, la o intalnire cu studentii din Teheran pe tema "Lumea si sionismul", Ahmadinejad a repetat, invocandu-l pe mentorul sau religios: "Asa cum ne-o cere imamul Khomeini, Israelul trebuie sters de pe harta". Presedintele iranian s-a adresat organizatiilor teroriste din lumea intreaga sa provoace cat mai multe atentate impotriva Israelului si a profetizat amenintator: "Toti cei ce recunosc si intretin relatii cu Israelul va fi mistuit de focul islamic razbunator. Oricare din conducatorii arabi care recunosc statul sionist, participa la infrangerea lumii islamice". Ahmadinejad a mai declarat ca retragerea israeliana din Gaza este o "inscenare".

Fantomele, pregatite de atac

Reactia israeliana a fost pe masura: Shimon Peres, vice-premierul Israelului, doreste excluderea Iranului din randurile ONU. "Apelul lui Ahmadinejad constituie o crima impotriva umanitatii", considera Shimon Peres. Totodata, Israelul este gata sa dea replica. "Operatia IRN" este cea mai secreta actiune pe care o experimenteaza de cateva luni aviatia militara israeliana. O escadrila de avioane "Phantom", adaptate pentru un zbor lung, se antreneaza in pustiul Neghevului. Avioanele de atac vor zbura, se pare, la mica inaltime, pe un traseu anume, pana in Iran, unde vor lansa rachete asupra celor patru conglomerate tehnologice, de la Bushahar, Ispahan, Natgaz si Arak, unde are loc imbogatirea uraniumului si sunt fabricate diferite parti ale bombei atomice. Praf si pulbere ar fi ramas din programul megalomanic de putere atomica a Iranului, daca... n-ar fi intervenit, in ultima clipa, Condoleezza Rice. Puternica sefa a diplomatiei americane a aflat de escadrila de avioane israeliene cand acestea se aflau deja in zbor spre obiectivele nucleare iraniene. Au zbarnait telefoanele, vorbele au atins tonuri inalte, da, n-au lipsit nici amenintarile, si in cele din urma Ariel Sharon a anulat atacul, se spune in cercuri sus-puse israeliene.

Teheranul avertizeaza de la Moscova

Vicepresedintele iranian Parviz Davudi a lansat un avertisment impotriva oricarui amestec in discutiile purtate, asupra programului nuclear controversat al Iranului, in cadrul unei reuniuni organizate, miercuri, la Moscova de catre Organizatia de Cooperare de la Shanghai un grup regional lansat de Rusia si China, la care Iranul s-a alaturat, in acest an, ca observator. "Iranul recunoaste Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si regulamentele acesteia. Noi consideram orice amestec iresponsabil ca pe o amenintare si cerem o abordare nediscriminatorie", a indicat el la reuniunea considerata de media occidentale drept directionata impotriva NATO si SUA. Presedintele rus, Vladimir Putin, a tinut sa sublinieze ca organizatia reprezinta trei miliarde de oameni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.