Harry Belafonte a declarat ca "misiunea" presedintelui Barack Obama a esuat, deoarece presedintelui american ii lipsesc curajul si o anumita viziune.

"Presedintele nu este o persoana independenta", a declarat, joi, cantaretul Harry Belafonte, potrivit MEDIAFAX.

Referindu-se la criza uriasei datorii bugetare cu care se confrunta Statele Unite, Belafonte a spus ca vrea sa ii intrebe pe politicienii din Congres, pe presedintele american si pe reprezentantii celorlalte institutii ale puterii ce s-a intamplat cu "adevarul" si "curajul" in aceasta tara.

Belafonte a facut aceasta remarca la sediul Television Critics Association, in timp ce acorda un interviu pentru "Sing Your Song", un documentar ce ii este dedicat si care va avea premiera in toamna acestui an pe HBO.

Cantaretul in varsta de 84 de ani, supranumit "King of Calypso", lupta pentru o schimbare politica si sociala in Statele Unite inca de pe vremea marsurilor pentru drepturile civile.

El spera ca noul documentar le va aduce americanilor, care se confrunta cu mari probleme de natura bugetara, o raza de lumina si ii va ajuta sa gaseasca forta pentru a depasi aceste probleme. Documentarul "Sing Your Song" va avea premiera pe 17 octombrie.

Nascut in Harlem, in prezent in varsta de 84 de ani, Harry Belafonte a fost, incepand din anii '50, un militant activ pentru egalitatea in drepturi a tuturor persoanelor si a contribuit la colectarea a milioane de dolari pentru lupta impotriva apartheidului si a saraciei din Africa.

Harry Belafonte a ajutat-o pe cantareata si activista sud-africana Miriam Makeba sa intre pe teritoriul Statelor Unite in anii '60. Cei doi au inregistrat mai tarziu un album despre situatia sud-africanilor in timpul epocii apartheid, recompensat cu un premiu Grammy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.