Presedintele venezuelan Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon, potrivit unor persoane care au informatii directe despre starea de sanatate a presedintelui, relateaza Wall Street Journal in editia electronica de vineri.

Chavez a recunoscut ca are cancer saptamana trecuta, dar nu a precizat de ce tip.

Ca majoritatea cancerelor, cel de colon prezinta rate mari de insanatosire, de peste 90 la suta din cazuri, daca este descoperit in faza incipienta. In cazul in care acesta s-a extins, rata de supravietuire scade.

Presedintele Chavez si-ar fi descoperit cancerul in faza a doua sau a treia. In etapa a doua, tumoarea patrunde prin peretele colonului, fara a se raspandi insa la nodulii limfatici. Faza a treia presupune trecerea la nodulii limfatici, dar nu si la alte organe.

Chavez: Am fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase

In medie, folosirea chimioterapiei in etapa a treia imbunatateste sansele de supravietuire in cinci ani la aproximativ 70 la suta de la 50 la suta, explica Alan Venook, seful programului privind cancerul gastro-intestinal de la Universitatea din San Francisco, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Guvernul brazilian s-a oferit sa trimita medici de la spitale private din Brazilia in Venezuela pentru a ajuta la tratarea lui Chavez, potrivit unei persoane apropiate de presedintele Dilma Rousseff.

"A fost o oferta ca unii medici sa mearga la Caracas pentru a ajuta echipa medicala care il trateaza pe presedinte", a declarat persoana citata. "Sunt medici de la spitale private din Sao Paulo", a adaugat aceasta.

[VIDEO] Primele imagini cu Hugo Chavez dupa operatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.