Cotidianul guvernamental rusesc Rosiiskaia Gazeta a publicat miercuri o lista cu persoane si companii implicate in spalarea de bani si finantarea terorismului.

Prima parte a documentului, redactat de Ministerul rus de Externe pe baza unor documente similare celor ale ONU, listeaza circa 600 de companii straine si persoane private, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

Cea de-a doua, realizata de Ministerul Justitiei din Rusia, se concentreaza pe acele activitati care sunt legate direct de Rusia. In total, 48 de organizatii si peste 1.500 de persoane sunt mentionate in a doua parte a listei, transmite MEDIAFAX.

Numai organizatiile si persoanele private, ale caror activitati ilegale au fost stabilite in instanta sau ale caror activitati pe teritoriul rus s-au incheiat oficial au fost listate.

"Specialistii sustin, totusi, ca exista o parte clasificata a listei, unde sunt mentionati suspecti de terorism si extremism", scrie cotidianul rusesc.

Citeste si: Medvedev este suparat pe Basescu

Putin: Dupa alegerile din Rusia va trebui "sa ma spal"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.