Activiste din cadrul miscarii FEMEN, cunoscuta pentru proteste insolite, au patruns marti in curtea Parlamentului ucrainean si au protestat topless, imitand toreadorii, pentru a denunta un proiect de crestere a varstei de pensionare care urmeaza sa fie adoptat saptamana aceasta.

Trei tinere, purtand pe cap coroane de flori, dupa moda populara ucraineana, au sarit peste portile de fier forjat de la intrarea principala in Parlament, la Kiev, si s-au indreptat spre mijlocul curtii, potrivit unui fotoreporter AFP.

Purtand pantaloni negri si o vesta care le acopera bratele si partea superioara a spatelui, femeile, cu sanii goi, au fugit prin curte agitand o bucata de panza rosie, ca toreadorii, in fata politistilor, care le-au retinut rapid., relateaza MEDIAFAX.

"Actiunea noastra vizeaza aceasta reforma brutala. Oamenii pur si simplu nu vor supravietui pana la varsta pensionarii", a strigat o militanta FEMEN.

  • Proiectul guvernamental de reformare a pensionarii, care urmeaza sa fie adoptat in ultima lectura, joi, prevede cresterea graduala a varstei de pensionare de la 55 la 60 de ani pentru femei si de la 60 la 62 de ani pentru barbati, functionari publici.

Adversarii acestui proiect foarte nepopular subliniaza ca numerosi ucraineni vor muri inainte sa ajunga la varsta de pensionare, in aceasta tara in care speranta de viata este de 62 de ani pentru barbati si 74 de ani pentru femei.

Reformarea sistemului pensiilor, foarte deficitar, este una dintre principalele conditii cerute de Fondul Monetar International (FMI) pentru reluarea unui ajutor financiar acordat Ucrainei, suspendat la sfarsitul lui 2010.

FMI a acordat Ucrainei, in iulie, un imprumut de 15,3 miliarde de dolari, pentru a ajuta aceasta fosta republica sovietica sa iasa din criza economica si sa isi sustina reformele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.