Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria raspundere, vineri, dupa o audiere-surpriza la tribunalul din Manhattan.

Justitia newyorkeza a renuntat vineri la arestul la domiciliu al lui Dominique Strauss-Kahn, afirmand insa ca cercetarea lui pentru agresiuni sexuale va continua.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria raspundere, a decis judecatorul Michael Obus, precizand ca dosarul DSK "nu este inchis".

Cautiunea in valoare de sase milioane de dolari i-a fost restituita
acuzatului, care nu si-a recuperat insa pasaportul, pastrat de justitia americana. O audiere ulterioara este fixata pentru 18 iulie, transmite MEDIAFAX.

In cadrul unei scurte audieri-surpriza de zece minute la tribunalul din Manhattan, procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecatorului sa ii ridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, in urma dezvaluirilor care au decredibilizat-o pe reclamanta, o camerista originara din Guineea, in varsta de 32 de ani. Aceasta din urma afirma ca Strauss-Kahn a incercat sa o violeze la 14 mai intr-o camera a hotelului Sofitel din New York.

Potrivit New York Times (NYT), care a dezvaluit joi seara ca dosarul acuzarii este "pe cale sa se prabuseasca", nu exista indoiala ca fostul director al FMI a avut o relatie sexuala cu reclamanta. Dar "procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spus reclamanta nici in legatura cu faptele, nici cu ea insasi", potrivit cotidianului, care citeaza doi anchetatori.

Potrivit NYT, anchetatorii sunt convinsi ca tanara camerista, in varsta de 32 de ani, i-a mintit "de mai multe ori" de la inceputul acestui caz, la 14 mai. Ei o suspecteaza ca este implicata in activitati criminale cum ar fi traficul de droguri si spalarea de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.