Presedintele SUA, George W. Bush, a declarat pentru postul arab de televizune al Arabyia, ca o actiune militara este intotdeauna "ultima optiune". "Sper sa nu se ajunga la acest lucru in cazul Siriei si voi continua sa sustin rezolvarea diplomatica", a declarat seful Casei Albe. Dar, dupa ce a afirmat ca "nimeni nu doreste o confruntare", Bush a subliniat ca "trebuie exercitata o presiune serioasa pentru ca liderii sirieni sa inteleaga ca nu pot adaposti grupari de teroristi care ameninta procesul de pace dintre Israel si palestinieni, ca nu trebuie sa mai permita accesul in Irak al teroristilor si ca nu trebuie sa mai intervina in problemele Libanului". Bush a pledat pentru o solutie diplomatica, in timp ce premierul Tony Blair a declarat foarte clar ca "nu pot fi excluse sanctiunile" in urma raportului Mehlis, care acuza Damascul ca ar fi fost implicat in asasinarea fostului premier libanez, Rafik Hariri.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit ieri pentru a analiza masurile ce vor fi luate in urma anchetei realizate de comisia condusa de germanul Detlev Mehlis. In timp ce SUA, Franta si Marea Britanie sustin cresterea presiunilor asupra Siriei, Rusia si China nu sunt de acord cu acest lucru. Insa, este putin probabil sa se ajunga la un acord atat de repede, inaintea inceperii reuniunii de ieri neexistand nici macar un proiect de rezolutie care sa circule printre membrii Consiliului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.