Primatul Poloniei, cardinalul Josef Glemp, a declarat ca beatificarea lui Ioan Paul al II-lea "nu va putea avea loc in iunie 2006, in timpul calatoriei papei Benedict al XVI-lea in Polonia". Procesul de beatificare a fostului suveran pontif, Karol Wojtyla, va dura mai mult pentru "analizarea numeroaselor marturii", a declarat cardinalul, citat de Mediafax.

"Eu nu cred ca beatificarea lui Ioan Paul al II-lea ar putea avea loc in momentul vizitei Papei Benedict al XVI-lea" in Polonia, a precizat cardinalul Glemp, intr-un interviu acordat postului italian de radio Teleradiopadrepio. El a facut aceasta declaratie in conditiile in care Papa Benedict al XVI-lea va vizita tara natala a predecesorului sau in iunie 2006, in cadrul celui de-al doilea voiaj in strainatate din agenda sa.

La 12 octombrie, parintele Jozef Kloch, purtator de cuvant al Episcopatului polonez, a declarat ca "nu este exclusa" beatificarea lui Ioan Paul al II-lea cu ocazia vizitei actualului suveran pontif in Polonia. Ioan Paul al II-lea a decedat la 2 aprilie, la varsta de 85 de ani. La funeraliile sale, organizate la 8 aprilie, multimea de credinciosi a cerut sanctificarea sa imediata, prin formula "Santo subito".

Benedict al XVI-lea a permis inceperea imediata a procedurii de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea, acesta reprezentand primul pas catre canonizarea sa. Actualul suveran pontif a aprobat inceperea acestui proces fara a mai astepta sa treaca cei cinci ani de la moartea viitorului sfant, asa cum cer regulile Bisericii Catolice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.