Un sfert dintre hackerii din Statele Unite au fost recrutati de autoritatile federale, conform rezultatelor unei investigatii recente.

Potrivit statisticilor, un sfert dintre hackerii din Statele Unite sunt informatori ai FBI si ai Secret Service, oferind date despre persoane care se ocupa de activitati similare, scrie The Guardian.

In multe cazuri, forumurile online unde se discuta despre o serie de activitati frauduloase sunt administrate de informatori ai FBI, care incearca sa depisteze persoane implicate in activitati ilicite.

Potrivit expertului Eric Corley, editorul publicatiei 2600, aproximativ 25 la suta dintre hackerii din Statele Unite sunt informatori ai autoritatilor federale.

"Exista zeci de hackeri care au fost turnati de persoane in care aveau incredere", confirma John Young, editorul site-ului de profil Cryptome.

Potrivit MEDIAFAX, cel mai reprezentativ exemplu al acestui fenomen este Adrian Lamo, un hacker condamnat care l-a depistat pe militarul Bradley Manning, suspectat ca ar fi oferit mii de documente secrete site-ului WikiLeaks.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.