O masina cu numere de inmatriculare rusesti a explodat in fata Ambasadei Chinei de la Chisinau, din Republica Moldova. Potrivit primelor informatii, au murit 4 persoane, printre care si presedintele Federatiei de Tenis din RM.

O masina Lada a explodat marti pe o strada din centrul Chisinaului, langa ambasada Chinei

Potrivit Jurnal de Chisinau, presedintele Federatiei de Tenis din R.Moldova, Igor Turcan, care trecea cu masina personala prin apropiere, a a decedat, in spital, la scurt timp, dupa ce a ramas fara ambele picioare, in urma exploziei, iar vicepresedintele federatiei, Marina Tauber, este inca in stare critica, scrie MEDIAFAX.

Adjunctul directorului Spitalului de Urgenta, Liviu Vovc, a declarat pentru Info-Prim Neo ca Turcan a fost diagnosticat cu traumatism asociat, fractura deschisa a ambelor gambe si a femurului drept, plagi multiple pe corp si se afla in soc de gradul IV. Igor Turcan, care avea 38 de ani, a murit aproape de ora 15.00.

Deflagratia s-a produs in jurul orei 12.00. Automobilul VAZ care a explodat, pe strada Columna, a ars in intregime.

"Urmeaza sa fie numita expertiza criminalistica asupra automobilului si asupra probelor colectate la fata locului. Nu excludem nicio versiune, cazul este de o rezonanta social sporita", a declarat pentru Info-Prim Neo purtatorul de cuvant al Comisariatului General de Politie, Adrian Jovmir.


  • Igor Turcan, seful de campanie al candidatului independent Mihai Godea

Candidatul independent la primaria capitalei Mihai Godea a confirmat marti pentru PRO TV Chisinau ca presedintele Federatiei de Tenis Igor Turcan, ranit in explozia din centrul capitalei, a fost seful echipei sale de campanie.

Godea, care s-a clasat pe locul al patrulea la alegerile pentru primaria Chisinau, obtinand 0,82 la suta din voturi, potrivit rezulatelor finale anuntate marti de Comisia Electorala Centrala, a refuzat sa ofere detalii despre acest incident. El a precizat ca va organiza o conferinta de presa.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Ofiterul de presa al Serviciului de protectie civila si situatii exceptionale, Liliana Puscasu, a declarat pentru Info-Prim Neo ca apelul de urgenta a fost primit la ora 12.15 (12.15 ora Romaniei), iar pompierii au luptat cu flacarile timp de aproximativ 20 de minute.

  • Politia nu exclude ipoteza unui atentat in cazul exploziei de la Chisinau
Politia din R.Moldova nu exclude ipoteza ca explozia unei masini, marti in centrul capitalei, sa fie un atentat cu bomba, relateaza PRO TV Chisinau.

Potrivit vicepresedintelui Federatiei de Tenis, Marina Tauber, explozia s-a produs in momentul in care iesea din masina.

Potrivit PRO TV, Igor Turcan este un prosper om de afaceri din Chisinau care activeaza in domeniul constructiilor.

Citeste si:
Părinții unui soldat rus mort în război și-au luat mașină din...
Părinții unui soldat rus mort...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.