Comisia Europeana intentioneaza sa propuna "compensatii" financiare pentru a ajuta producatorii de legume si fructe afectati de informatiile privind sursa epidemiei de E.coli din Germania.

"Marti va avea loc o reuniune extraordinara a ministrilor Agriculturii, la Luxemburg, in cursul careia Comisia Europeana va propune masuri concrete de compensare", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Pia Ahrenkilde, informeaza AFP.

Mai multe tari au solicitat ajutoare, printre care Spania, dupa ce castravetii spanioli au fost considerati sursa epidemiei de E.coli din Germania. Si Franta, Olanda, Belgia si chiar Germania au solicitat compensatii.

Ministrii europeni ai Agriculturii si Securitatii alimentare au fost convocati marti la Luxemburg pentru o reuniune extraordinara privind epidemia de E.coli, a anuntat presedintia ungara a UE, relateaza MEDIAFAX.

"S-a decis ca ministrii Agriculturii din tarile UE sa se intalneasca marti la ora 14.00 (15.00, ora Romaniei) in Luxemburg", a declarat purtatorul de cuvant al misiunii ungare la UE, Marton Hajdu.

La reuniune sunt invitati si comisarul UE al Agriculturii, Dacian Ciolos, precum si cel al Sanatatii, John Dalli.

Citeste si: Tabara: Legumele romanesti SUNT SIGURE pentru consumatori!

Castravetele, nevinovat pentru raspandirea E.coli?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.