Ambasadorul SUA la Bucuresti a spus ca mai e pana cand Romania va scapa de viza pentru SUA, dar ca exista sperante pentru ca Obama vrea sa schimbe legea.

Romanii mai asteapta pana vor putea calatori fara vize in SUA, la fel ca ceilalti europeni. Exista insa o speranta. Chiar daca, la reuniunea de la Varsovia, presedintele SUA, Barack Obama, a promis ca va sustine o legislatie in care accentul sa nu mai fie pus pe rata de refuz a vizelor, pana cand va ajunge lege mai sunt o multime de „daca", a declarat, ieri, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, scrie Adevarul.

Cu legea actuala, pentru a intra in programul Visa Waiver, in momentul de fata criteriul de baza este rata de refuzuri. Proportia de refuzuri trebuie sa fie sub sau cel mult de 3%. Acum este de peste 20% (in Romania, n.r.). Modificarea legislatiei sustinuta acum de presedintele Obama nu va lua in considerare rata de refuzuri a vizelor, ci proportia de persoane care depasesc perioada de sedere legala. De pilda, daca ati primit o viza de vacanta de sase saptamani si ati stat opt saptamani, atunci ati stat mai mult decat era legal permis.", a explicat ambasadorul.

Rata de refuzuri a vizelor americane pentru cetatenii romani este de 25%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.