Trei persoane care s-au intors in Statele Unite dupa calatorii in Germania ar putea sa fie contaminate cu bacteria E.coli, care a provocat moartea a 18 persoane in Europa, a anuntat joi un purtator de cuvant al Centrului pentru Controlul si Prevenirea bolilor (CDC). Totodata, numarul infectiilor provocate de bacteria E.coli pare sa se stabilizeze, afirma specialisti din Germania, tara unde s-au inregistrat 17 decese.

"Pentru moment aceste cazuri sunt suspecte", a declarat Tom Skinner, precizand ca CDC asteapta probe biologice de la aceste persoane pentru o eventuala confirmare, scrie MEDIAFAX.

El a mai afirmat ca aceste trei persoane au fost recent in Germania, tara cea mai afectata de aceasta epidemie, dar nu a putut preciza care ar fi sursa alimentara a acestei contaminari.


Bacteria E.coli a fost identificata joi ca fiind o tulpina "foarte rara" si rezistenta la antibiotice. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a adaugat ca tulpina nu a mai fost "vazuta niciodata intr-o epidemie".

In putin mai mult de doua saptamani, numarul persoanelor infectate cu aceasta bacterie s-a multiplicat in Germania, in special in zona Hamburg (nord), cu o accelerare in ultimele zile.

Pana joi s-au inregistrat 17 decese in Germania si peste 2.000 de cazuri de contaminare. Un alt deces a fost inregistrat in Suedia.

  • Specialisti germani: Numarul infectiilor pare sa se stabilizeze

"Numarul infectiilor pare sa se stabilizeze", a declarat profesorul Reinhard Brunkhorst, presedintele Societatii germane de Nefrologie si responsabil al spitalului universitar din regiunea Hanovra (nord), unde s-au inregistrat cele mai multe decese.

El a apreciat ca aceasta este "cea mai mare epidemie din ultimele decenii provocata de o bacterie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.