Un incendiu a izbucnit la un depozit de armament din centrul Rusiei, in noaptea de joi spre vineri, determinand autoritatile sa evacueze peste 28.000 de persoane, au anuntat surse oficiale, citate de AFP.

Patru persoane care au suferit arsuri au fost spitalizate, a precizat Ministerul pentru Situatii de Urgenta, intr-un comunicat publicat vineri dimineata.

"In total, peste 28.000 de persoane au fost evacuate", a adaugat ministerul, conform Mediafax. .

Peste o suta de pompieri luptau impotriva focului, in special cu ajutorul unor avioane Canadair, la acest depozit unde sunt stocate circa 10.000 de tone de obuze.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii, Igor Konashenkov, nu s-au inregistrat victime in randul personalului militar de la depozit. "Totul este in flacari si explodeaza", a afirmat acesta in cursul noptii, fara a putea preciza cauzele incendiului, produs in apropiere de orasul Ijevsk, in regiunea Udmurtia, scrie HotNews.

"Intensitatea exploziilor (obuzelor) a scazut usor", potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta, care a subliniat ca "satele invecinate si orasul Ijevsk nu sunt in pericol".

Incendiul a izbucnit cu putin timp inainte de miezul noptii, in depozitul situat in apropiere de satul Pugasiovo, de langa Ijevsk. Obuzele care se aflau in depozit au explodat.

Exploziile in depozite de armament sunt relativ frecvente in Rusia si sunt in general cauzate de echipamentele invechite si de masurile de securitate precare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.