Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs miercuri, la ora 12.55 GMT (15.55 ora Romaniei), pe litoralul chilian, intr-o zona deja afectata de un cutremur puternic in 2010, a anuntat institutul american de geofizica USGS, citat de AFP.

Pentru moment nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, anunta MEDIAFAX.

Cutremurul s-a produs in apropiere de coasta chiliana, la ora locala 08.55, la o adancime de 15 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 96 de kilometri sud-vest de Conception,
al doilea mare oras din Chile, a precizat USGS.

Institutul american de geofizica clasifica seismele pe scara magnitudinii de moment (mw), conform careia un cutremur de nivelul 6 este considerat puternic.

Un cutremur urmat de tsunami, produs la 27 februarie 2010, a devastat regiunile de centru-sud din Chile, provocand moartea a 524 de persoane. Alte 31 de persoane sunt date disparute, iar mai mult de 220.000 de familii au ramas fara adapost.

Chile, tara cu o activitate seismica intensa, a inregistrat in 1960 la Valdivia cel mai puternic cutremur masurat vreodata, cu magnitudinea de 9,5. Acesta a provocat moartea a 5.700 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.