Sunt zilele de glorie ale arheologilor in spate? Tot ce a fost vechi si interesant a fost deja descoperit? NU! Multumita noii tehnologii, cateva noi descoperiri au facut furori pe internet.

Un robot explorator a descoperit recent o serie de marcaje antice la Marea Piramida Giza din Egipt. Dipozitivul robotic a gasit marcajele in interiorul unei camere secrete inaccesibila oamenilor – si apoi a filmat hieroglifele si marcajele pe piatra, care nu au mai fost vazute de ochiul oamenilor de peste 4.500 de ani. Robotul a patruns in incapere printr-o gaura mica din zid, scrie Yahoo! News.

Este prea devreme pentru a stii ce inseamna acele marcaje, insa expertii spera ca ele sa dezvaluie ceva nou asupra tunelurilor egiptene. Un articol BBC explica despre acest tunel ca „este unul din pasajele misterioase care leaga camera regelui de cea a reginei”.

Aceasta nu este prima oara cand un robot patrunde in galerii – insa este prima data cand un robot reuseste sa obtina imagini clare si detalii de pe pereti. Aceasta descoperire a fost posibila datorita unei camere noi care este flexibila si poate astfel focusa.

Vestea unei noi descoperiri a luat cu asalt internetul. In ultimele 24 de ore, cautarile pentru „Marea Piramida Giza” si „piramidele egiptene” au inregistrat cifre record.

Intre timp, alte misiuni au dezvaluit informatii noi despre piramide in ultimele zile. Arheologii din SUA au folosit un saltelit pentru a capta imagini si au descoperit astfel 17 piramide ascunse sub nisipul din Egipt. Alte 1000 de morminte si aproape 3000 de alte constructii au fost descoperite cu ajutorul noii tehnologii.

Satelitul a captat imaginile cu ajutorul satelitului care beneficiaza de tehnologia cu raze infrarosii. Descoperirea aceasta poate fi varful unui aisberg. Probabil ca exista mai multe cladiri, morminte si piramide ingropate si mai mult.

Sculele s-au schimbat, insa arheologii nu ar trebui sa se teama pentru viitorul lor. Se pare ca Pamantul inca are multe secrete ascunse.

Citeste si:
10+ noțiuni de cultură generală pe care le-am învățat greșit
Erori răspândite de-a lungul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.