Dispozitive-capcana de mica putere si de aceeasi natura au explodat luni la magazine Ikea din Belgia, Olanda si in nordul Frantei, a anuntat marti Parchetul din orasul belgian Gand, transmite AFP.

Potrivit purtatoarei de cuvant a Parchetului, An Schoonjans, modul de operare a fost similar la Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) si Lille (Franta), relateaza MEDIAFAX.

"Informatia pe care am primit-o este ca exploziile s-au derulat in aceeasi maniera peste tot, ceasuri-capcana care erau disimulate au explodat", a precizat ea.

De fiecare data, exploziile au fost de mica amploare si nu au provocat pagube sau victime, potrivit purtatoarei de cuvant.

La Gand, un membru al personalului si un agent de securitate au avut probleme de auz dupa explozie. In magazinul Ikea din acest oras, doua mici explozii au putut fi auzite aproape simultan, la inceputul serii, a afirmat Parchetul.

"Doua ceasuri-capcana au fost ascunse sub palete din interiorul magazinului si au fost activate de la distanta", a precizat purtatoarea de cuvant. Magazinul a fost evacuat imediat.

Fapte similare au fost constatate in aceeasi zi la alte doua magazine Ikea din Eindhoven si Lille, a adaugat ea, fara a putea oferi detalii despre circumstante.

"Suntem in contact cu autoritatile judiciare din Eindhoven si Lille pentru a vedea daca exista o legatura intre cele trei cazuri"
, a subliniat purtatoarea de cuvant. In Belgia, ancheta a fost incredintata politiei federale.

Politia belgiana a decis marti sa inspecteze toate magazinele Ikea, iar la cel din Gand controlul s-a derulat cu ajutorul a patru caini special antrenati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.