Injuratul in public ar putea costa 92 de euro! Aceasta este noua initiativa a politiei din Anglia de a combate comportamentul anti-social.

Politistilor din Barnsley, in sudul Yorkshire-ului, li s-a spus sa fie atenti la limbajul folosit de oamenii iesiti la cumparaturi, la restaurant sau care se relaxeaza in centrul orasului, scrie The Telegraph.

Daca un om este auzit cum injura in public si se considera ca aceasta ar putea fi o ofensa sau ca face parte dintr-o miscare de intimidare, politia ar putea interveni.

In prima faza i se va spune individului sa-si controleze limbajul, insa daca aceasta masura nu merge, politia il poate amenda cu pana la 92 de euro. Si cetatenilor li s-a cerut sa raporteze daca sunt martorii unor conversatii cu caracter ofensiv, a unui limbaj intimidant sau al injuraturilor.

Amenzile fac parte dintr-o serie de campanii lunare care au ca tinta moderarea anumitor comportamente anti-sociale.

Aceasta initiativa va lua sfarsit la inceputul lui iulie si se va aplica numai in centrul orasului Barnsley. Decizia de a amenda a fost luata dupa discutiile purtate de Politia din Yorkshire de Sud si organizatia locala Barnsley Voice.

Phil Davies, de la Barnsley Voice, spune: „Nu e nimic in neregula cu injuratul, si eu injur zilnic, insa nu este bine ca aceasta actiune sa fie indreptata catre ceilalti”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.