Numarul suedezilor contaminati cu bacteria E.coli enterohemoragica, ce afecteaza Germania, a crescut la 39, dintre care 15 prezinta complicatii grave

Toate persoanele bolnave din Suedia sunt suspectate ca au fost contaminate in timpul unui sejur in Germania, anunta Institutul suedez de Prevenire a Bolilor Infectioase (SMI), intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.


Potrivit unui bilant realizat luni dupa-amiaza, 15 persoane dintre cele 39 au contractat un sindrom hemolitic si uremic (SHU), anunta Institutul, o complicatie care se manifesta prin diaree hemoragica, putand conduce la disfunctii renale severe.

Niciun deces nu a fost inregistrat, pana in prezent, in aceasta tara nordica.

Autoritatile sanitare germane si europene cautau, in continuare, luni, cauza contaminarii bacteriene, aparent legata de consumul unor legume crude, care s-a soldat, deja, cu 11 morti.


Confruntate cu cel mai important val de contaminari cu bacteria E.coli inregistrat vreodata in Germania, autoritatile sanitare germane se tem ca poate fi si mai rau.

Institutul suedez recomanda respectarea recomandarilor autoritatilor germane, de a nu se consuma castraveti, tomate si salate crude.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.