Din cele 53 de state din Africa, 37 din ele condamna homosexualitate iar 7 din ele o pedepsesc cu moartea, a anuntat luni Federatia Statala de Lesbiene, Gay, Transexuali si Bisexuali (FELGTB).

Odata cu sarbatorirea Zilei Internationale impotriva Homofibiei, Transfobiei si Bifobiei de marti, FELGTB a denuntat agresiunile contra activistilor din Africa si Orientul Mijlociu, scrie El Mundo.

Potrivit lor, a avea relatii cu o persoana de acelasi sex se pedepseste cu moartea in Arabia Saudita, Yemen, Somalia, Nigeria, Iran, Mauritania si Sudan.

Din cele 53 de state, 37 din ele pedepseste homosexualitatea, iar multe din ele doresc sa pedepseasca pana si „promovarea acesti practici”.

Acesta este si cazul Ugandei, al carei legi „anti-gay” este momentan blocata din cauza presiunii internationale exercitate. La fel este situatia si in Malaui, unde a fost data o lege potrivit careia lesbienele si femeile bisexuale pot primi pana la 5 ani pedeapsa cu inchisoarea.

FELGTB anunta ca pana si activistii SIDA sunt acuzati ca promoveaza homosexualitate si sunt paisibili de pedeapsa in Africa.

Secretarul Miscarilor Sociale si al relatiilor cu ONG-ul PSOE, Pedro Zerolo, le-a cerut luni UE si altororganizatii internationale sa faca ceva in privinta tarilor care pedepsesc homosexualitatea.

In Afganistan exista o lege in acest sens, care pedepseste homosexualitatea, desi ea nu este aplicata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.