Zona ravasita de uraganul Katrina trebuie sa faca fata acum unei alte incercari. O suma impresionanta de bani va "inunda" zona: 200 de miliarde de dolari, potrivit Reuters. Zilnic, intre 200 si 300 de milioane de dolari sint cheltuiti pentru refacerea teritoriilor afectate de uragan. Uriasele sume de bani creeaza alt gen de probleme: frauda si deturnare de fonduri. Pina acum, 42 de persoane, printre care antreprenori lucrind pentru Crucea Rosie, au fost acuzate de furtul banilor destinati ajutorarii sinistratilor.

Procurorii federali americani au anuntat joi ca exista riscul ca sute de milioane de dolari sa fie deturnati. Centrul de Comanda Anti-Frauda, cu baza la Baton Rouge, va desfasura actiuni coordonate, la care vor participa FBI, autoritati fiscale, servicii secrete, politia locala si federala. In saptaminile urmatoare, 170 de investigatori federali se vor adauga celor 350 care deja lucreaza "full time". "Cind asemenea sume de bani sint pompate intr-o comunitate atit de rapid, vor fi oameni care vor profita", a declarat Richard Skinner, inspector general.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.