Moartea lui Osama ben Laden, care reprezenta "incarnarea raului", constituie "primul miracol" al Papei Ioan Paul al II-lea, beatificat duminica la Roma, a apreciat luni, presedintele peruan Alan Garcia. Totodata, sute de documente americane declasificate, consacrate lui Osama ben Laden, au fost postate pe Internet de un institut de cercetare din Washington.

"Primul sau miracol a fost retragerea din aceasta lume a incarnarii raului, a incarnarii crimei si urii. (...) In aceeasi zi in care a avut loc beatificarea sa, ne-a adus vestea ca cel care a instigat la explozia turnurilor si cladirilor nu mai este pe aceasta lume; speram ca infamia si ura vor disparea odata cu el! (...) Cred ca este un prim miracol al lui Ioan Paul al II-lea, proclamat preafericit. (...) Speram ca prin caderea sa (a lui ben Laden), aceasta grupare care vrea sa propage terorismul in lume isi va pierde orice importanta ", a declarat presedintele statului Peru, o tara catolica, in cursul unei deplasari in regiunea Cuzco (sud-est). [Papa Ioan Paul al II lea, beatificat la Roma]

Presedintele peruan, aliat politic al Statelor Unite, a apreciat ca "marea veste" a mortii lui ben Laden ar trebui "sa il faca fericit pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si sa il legitimizeze pe fostul presedinte George W. Bush, care a luat decizia de a-l ataca pe ben Laden", relateaza MEDIAFAX.

  • Sute de documente declasificate referitoare la Osama ben Laden, postate pe Internet

Documentele in care ben Laden este descris ca "unul dintre cei mai mari trezorieri" ai terorismului international, provine direct dintr-un raport redactat, in 1996, de CIA, care figureaza printre documentele postate online, luni, de organizatia National Security Archive, si dintre care unele au facut, deja, obiectul unor postari anterioare, mai scrie MEDIAFAX.

Site-ul nsarchive.org publica, de asemenea, un raport din august 2001, cu o luna inainte de atentatele de la 11 septembrie, intitulat "Ben Laden, hotarat sa loveasca Statele Unite": "Informatii secrete, provenind de la Guverne straine si (institutii) mass-media, arata ca ben Laden intentioneaza sa comita atentate in Statele Unite din 1997".

Citeste si:
Volodimir Zelenski, declarații la zece luni de la declanșarea...
Volodimir Zelenski,...

Intr-o nota redactata la doua zile dupa atentate, secretarul de Stat adjunct Richard Armitage scria ca, daca Osama ben Laden este gasit responsabil, Pakistanul trebuie sa ajute Washingtonul "sa-l elimine".

Citeste si: Chiar a fost omorat Osama ben Laden?

[VIDEO] Discursul lui Obama despre moartea lui Ben Laden


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.