O politiciana din statul american Oklahoma a starnit indignare in timpul unei dezbateri prin remarcile ei rasiste si sexiste.

O politiciana din Oklahoma, Sally Kern, a provocat indignare facand remarci atat rasiste, cat si sexiste, in timpul unei dezbateri. Aceasta a spus ca negrii castiga mai putini bani decat albii pentru ca ei nu sunt dispusi sa munceasca atat de mult, scrie Daily Mail.

Ea a adus insulte si la adresa femeilor, spunand ca ele castiga mai putini bani pentru ca isi doresc mai mult timp liber. „Ele au tendinta de a-si petrece mai mult timp alaturi de familii, sa aiba mai mult timp liber”.

Despre negrii a mai adaugat ca „Ori pentru ca sunt negri si sunt la inchisoare, ori pentru ca ei nu muncesc cum ar trebui cand sunt la scoala”.

„Am predat la scoala timp de 20 de ani, si am vazut o multime de oameni de culoare care nu isi dadeau interesul atat de tare. Vroiau totul gata. De fapt, am avut un elev care mi-a spus ca nu are nevoie sa invete. De ce? Guvernul o sa aiba grija de el. Iata de ce.”

Insa la mai putin de o zi dupa „reprezentatie”, aceasta si-a cerut scuze in public pentru comentariile facute, insa acest lucru nu a schimbat cu nimic situatia.

„Vreau sa imi cer scuze pentru declaratiile din seara anterioara legat de Afro-americani si femei. Consider ca Guvernul nostru nu ar trebui sa ofere tratament special in functie de sex sau rasa. Am gresit atunci cand am spus ce-am spus. Femeile sunt unele din cele mai harnice lucratoare din lume. Sotul meu este pastor la o biserica care cunoaste diversitatea, si cuvintele care mi-au iesit aseara nu scot la iveala spiritul meu adevarat.”

Partidul Democratic s-a folosit de acest eveniment pentru a-l intoarce impotriva Republicanilor. „Este trist sa vezi ca femeile si minoritatile din Oklahoma sunt reprezentate de astfel de oameni ignoranti si bigoti.”

Citeste si:
Orasul Nashville construieste un muzeu dedicat muzicii afro-americane
Orasul Nashville construieste...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.