"Cand isi adauga prieteni pe facebook, oamenii fac munca de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane si construiesc o baza de date pentru ei", spune Julian Assange, omul din spatele WikiLeaks.

Acesta sustine ca datele emise de Wikileaks nu sunt nici pe departe cele mai importante si face apel la oameni sa nu creada ca informatiile emise de media constituie tot ce se intampla de fapt. Totodata, Assange a avertizat ca este doar o chestiune de timp pana cand anumite informatii daunatoare vor fi aflate.

Intrebat ce rol joaca retelele sociale, precum Facebook si Twitter, in tot ceea ce se intampla in lume in prezent si cat de usor poate fi media manipulata, acesta a declarat ca Facebook-ul este cel mai atractiv sistem de spionaj inventat vreodata.

"Avem aici cea mai cuprinzatoare baza de date despre oameni: nume, adrese, locatiile si relatiile acetora, rude lor, toate informatiile fiind stocate in Statele Unite si, implicit, accesibile serviciilor de informatii. Facebook, Google, Yahoo, toate acestea sunt companii americane care au construit interfete pentru serviciile de spionaj americane. Cand isi adauga prieteni pe facebook, oamenii fac munca de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane si construiesc o baza de date pentru ei"
, a declarat Julian Assange pentru Russia Today.

"Noi doar emitem materiale confidentiale secrete, clasificate, nu avem surse top-secrete. Informatiile serioase nu se afla in colectia noastra, dar exista", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.