Sute de locuitori din New York s-au reunit, duminica seara, la Ground Zero, locul unde se aflau turnurile gemene distruse la 11 septembrie, si in Times Square, in centrul cartierului Manhattan, pentru a sarbatori anuntul mortii lui Osama ben Laden.

Sute de persoane s-au adunat, duminica seara, in fata Casei Albe, cantand imnul national, dupa aflarea primelor informatii privind uciderea liderului retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, transmite CNN.

Manifestantii scandeaza "SUA! SUA!" si "Hey, hey, goodbye!", referindu-se la ben Laden.

La scurt timp dupa miezul noptii, strazile erau pline cu sute de persoane in jurul Times Square. Mai multi pompieri se aflau pe scara unui camion venit in zona si privesc cum multimea creste numeric, relateaza MEDIAFAX.

  • "Am avut nevoie de zece ani dar l-am ucis", afirma capitanul Patrice McLead

"Dupa atatea pierderi si o asemenea tragedie, putem in sfarsit sa fim bucurosi din nou. Sper ca acest lucru ne va permite sa punem punct, noua tuturor, inclusiv musulmanilor", a declarat el.

Spre sud, sute de persoane s-au reunit la Ground Zero, unde se aflau turnurile gemene distruse in atentatele de la 11 septembrie, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile americane. [[VIDEO] Noi imagini de la atentatul din 11 septembrie 2001]

Una dintre cele mai mari organizatii musulmane din Statele Unite se bucura, luni, de eliminarea lui Osama ben Laden, apreciind ca amenintare impotriva tarii a disparut.

"Ne asociem compatriotilor nostri pentru a saluta anuntul privind eliminarea liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, ca amenintare pentru tara noastra si pentru lume", a declarat intr-un comunicat Consiliul pentru relatii americano-islamice (CAIR).


"Asa cum am declarat in mai multe randuri de la atentatele teroriste din 11 septembrie, ben Laden nu a reprezentat niciodata musulmanii sau islamul", a adaugat asociatia. "De fapt, in afara de faptul ca a ucis mii de americani, el si Al-Qaida au cauzat moartea unui numar incalculabil de musulmani din lumea intreaga".
Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Departamentul american pentru Securitate Interna nu a ridicat pentru moment nivelul de alerta terorista dupa moartea lui Osama ben Laden, a declarat luni un oficial din cadrul departamentului, citat de CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.