Superman "s-a saturat sa fie folosit ca instrument politic", si de aceea a anuntat in ultimul numar de benzi desenate ca renunta la cetatenia SUA.

In timp ce Obama isi etaleaza certificatul de nastere din Hawaii, Superman se decide sa renunte la cetatenia SUA dintr-un motiv bun: „M-am saturat sa fiu folosit ca instrument politic”, scrie El Mundo.

Desi cu totii stim ca Superman s-a nascut pe planeta Krypton (ceea ce il transfoma intr-un imigrant), de asemenea stim ca de cand a fost creat, in 1932, de catre scriitorul Jerry Siegel si desenatorul Joe Shuster, el a devenit una din cele mai reprezentative figuri ale SUA.

In 1938 si-a facut debutul in randul maselor in primul numar de benzi desenate si a asteptat pana la numarul 900 pentru a lua o decizie atat de drastica, probabil ca raspuns fata de politica externa a lui Barack Obama.

„Vreau sa anunt maine la Natiunile Unite ca voi renunta la cetatenia SUA”, a declarat Superman unui consilier de securitate al Casei Albe. „Adevarul, justitia si modul de viata american nu sunt suficiente”, a spus cu mahnire eroul.

Povestea poarta titlul de „Incidentul” si este scrisa de David S. Goyer si desenata de spaniolul Miguel Sepulveda. Decizia lui Superman are la baza reactia Casei Albe la o demonstratie non-violenta de pe strazile din Teheran. Gestul sau este interpretat de guvernul din Iran ca o declaratie de razboi din partea SUA, ceea ce determina personajul sa se gandeasca asupra rolului tarii sale pe scena internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.