Yasser Sabawi al-Tikriti, unul dintre nepotii preferati ai fostului presedinte irakian Saddam Hussein, pe care l-a si pazit cu strasnicie ani de zile in calitate de bodyguard, a fost arestat ieri in zori de catre fortele de securitate irakiene, relateaza AP.

Sabawi este considerat unul dintre principalii finantatori si lideri ai insurgentilor din Irak, fiind suspectat de a fi organizat numeroase atacuri impotriva militarilor americani. Conform relatarilor unui inalt functionar din cadrul Ministerului Apararii irakian, Sabawi s-a aflat miercuri - ziua debutului procesului lui Saddam - la Tikrit, orasul natal al dictatorului, pentru a organiza ample demonstratii in favoarea eliberarii acestuia.

De acolo, el s-a deplasat la Bagdad, in scopul organizarii altor proteste. "Este unul dintre cei mai periculosi lideri ai insurgentei", au apreciat autoritatile irakiene, "este numarul doi", care coordoneaza, impreuna cu teroristul Al Zarqawi, toate loviturile rebelilor. Se banuieste ca Yasser Sabawi al-Tikriti a administrat uriasele fonduri ale partidului Baas depuse in Siria, Yemen si Iordania, folosite acum in scopul finantarii insurgentei din Irak.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.