Cota de incredere in Silvio Berlusconi, care face obiectul mai multor procese si nu mai este la fel de puternic pe plan international, a ajuns la cel mai scazut nivel de pana in prezent, de 31 la suta, potrivit unui sondaj publicat luni de Institutul IPR.

In aprilie, 31% dintre italieni afirma ca au "foarte multa" sau "destula" incredere in premier, fata de 33 la suta in martie si 40 la suta in decembrie, in timp ce procentul celor care au "putina" sau nu au "deloc" incredere a trecut la 58 la suta, fata de 55 la suta in martie, potrivit unui sondaj efectuat in perioada 14-16 aprilie, pe un esantion de 1.000 de persoane, pentru cotidianul La Repubblica (stanga).

"Sondajul din aprilie arata un scenariu (...) in care Guvernul si partidele care il sustin (...) apar sub presiune, din cauza cazurilor aflate in centrul bataliei politice din ultimele saptamani, ca (situatia din) Libia sau gestionarea refugiatilor tunisieni", scrie institutul, care efectueaza aceste sondaje in fiecare luna, de la revenirea lui Berlusconi la putere, in aprilie 2008.

Potrivit MEDIAFAX, Berlusconi este afectat, de asemenea, de cele trei procese, dintre care unul pentru relatii sexuale cu o minora, in timp ce Italia intampina dificultati in a-si face auzita vocea in cadrul Uniunii Europene (UE), atat in privinta conflictului din Libia, cat si a imigratiei.

"Practic, este vorba despre o scadere constanta (in sondaje) a premierului, de mai bine de doi ani. Scaderea este de 9 puncte procentuale, in comparatie cu situatia de la inceputul anului, 17 puncte in comparatie cu ianuarie 2010 si 25 de puncte in comparatie cu ianuarie 2009. A pierdut exact jumatate dintre numarul celor care-i acordau incredere in momentul in care a atins cel mai inalt nivel in sondaje, cu 62 la suta, in octombrie 2008", continua institutul, citat de AFP.

Guvernul inregistreaza cel mai slab rezultat al sau, cu 23 la suta persoane multumite, in scadere cu trei puncte procentuale in comparatie cu luna trecuta, in timp ce procentul celor nemultumiti atinge 62 la suta, in crestere cu doua puncte fata de luna martie.

Citeste si:
Culiță Sterp știe cine i-a furat seiful plin de bani: „Am avut...
Culiță Sterp știe cine i-a...

  • Institutul releva ca, "prentru prima data", stanga surclaseaza, "foarte usor", dreapta, in intentiile de vot.

"O coalitie ipotetica" a principalelor partide de stanga "ar obtine 41,5 la suta, in crestere cu 0,3 puncte fata de luna martie, in timp ce dreapta scade la 41 la suta, pierzand 1,2 puncte intr-o luna", continua acesta.

"Aceste miscari nu sunt foarte semnificative din punct de vedere al cifrelor, dar exprima un sentiment al electoratului, care nu este, cu siguranta, favorabil partidelor de guvernamant", conchide institutul.

Citeste si: Berlusconi: "Am o mica latura homosexuala" si "voi trai pana la 120 de ani"

All'italiano: Problemele lui Berlusconi cu legea, din '94 pana azi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.