Statele Unite au reactionat sec, miercuri, la mesajul adresat de Muammar Gaddafi presedintelui Barack Obama, Casa Alba cerand fapte si nu vorbe, in timp ce secretarul de Stat american a repetat ca dictatorul libian "stie ce are de facut".

"Nu exista niciun secret cu privire la ceea ce se asteapta, in prezent, de la Gaddafi", a declarat secretarul de Stat american, intr-o conferinta de presa. "Cu cat va inceta mai repede baia de sange, cu atat va fi mai bine pentru toata lumea", a subliniat Clinton, relateaza AFP. [Obama sprijina rebelii]

  • Colonelul Muammar Gaddafi trebuie sa opteze pentru incetarea focului, retragerea trupelor sale si "trebuie sa se ia o hotarare cu privire la plecarea sa de la putere si (...) plecarea sa din Libia", a afirmat Clinton, care a facut aceste declaratii dupa o intalnire cu ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, Jay Carney, a confirmat, anterior, expedierea unei scrisori, "evident ca nu prima", de catre colonelul libian.

Agentia oficiala libiana Jana a anuntat prima ca Muammar Gaddafi a "trimis miercuri un mesaj presedintelui american, Barack Obama, in urma retragerii Statelor Unite din coalitia agresiva, colonialista si cruciata impotriva Libiei". [SUA si-a inceput atacul in Libia!]

  • Fara sa dezvaluie continutul mesajului, Carney a declarat ca presedintele Obama spune, de mai multe saptamani, ca o incetare a focului in Libia depinde "de fapte si nu de vorbe (si) de o incetare a violentelor".

"Vorbele nu inseamna fapte", a insistat purtatorul de cuvant, citat de MEDIAFAX.

Armata americana si-a retras luni avioanele de lupta din operatiunea internationala din Libia. Aceasta va mai furniza doar avioane destinate alimentarii in zbor si misiuni de bruiere si supraveghere.[SUA isi retrag avioanele de lupta din Libia]

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Hillary Clinton a dat asigurari, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, ca are deplina incredere in NATO, care conduce misiunea, notand ca este dificil pentru "puterea aeriana, singura" sa atace fortele lui Gaddafi, care "se furisaza in orase" si "plaseaza lunetisti de elita pe acoperisuri".

In acest context, a spus ea, NATO "actioneaza in mod admirabil" si "castiga timp si teren" pentru insurgenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.