Politia indoneziana a anuntat miercuri ca a primit decretul semnat de presedintele Susilo Bambang Yudhoyono, care aproba extradarea lui Nicolae Popa, condamnat in Romania pentru inselaciune, relateaza Jakarta Globe, in editia electronica de joi.

Potrivit sefului departamentului de criminalitate informatica al Politiei Nationale, decretul prezidential care aproba extradarea lui Nicolae Popa a fost emis la 1 aprilie.

"Finalizarea revine acum Ministerului Justitiei si Drepturilor Omului, care va avea nevoie de doua sau trei saptamani pentru a-l trimite" in Romania, a declarat el.

Potrivit ambasadei Indoneziei la Bucuresti, presedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, a semnat decretul privind extradarea lui Nicolae Popa la data de 22 martie, transmite MEDIAFAX.

Aprobarea extradarii intervine la patru luni dupa ce Tribunalul districtual din Jakarta de Sud a decis ca Popa poate fi extradat. Acesta a fost arestat la Jakarta in decembrie 2009, pe baza unui mandat de arestare emis de Interpol la solicitarea politiei romane.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.