Fiul lui Osama Bin Laden sustine ca a fost invitat la Casa Alba in ultimele zile de mandat ale lui George W. Bush, ca o ultima tentativa de a descoperi unde se afla cel mai cautat terorist din lume.

Omar bin Laden, cel de-al patrulea fiu al liderului Al Qaida, sustine ca a fost vizitat de personalul de la Casa Alba in ianuarie 2009, in casa lui din Doha, capitala Quatarului. „M-au invitat sa merg cu ei, ca ma vor apara, ajuta si proteja, daca ii ajut sa il gaseasca pe tatal meu”, a declarat acesta ziarului spaniol La Vanguardia.

Insa tanarul de 29 de ani i-a refuzat din cauza datoriei de fiu. „Le-am spus ca imi pare rau, dar este ceva ce eu nu pot sa fac. El este tatal meu, iar eu sunt fiul lui, iar fiul trebuie sa isi iubeasca si sa isi respecte tatal, chiar daca nu sunt de acord cu ideile lui”, citeaza The Telegraph.
Barbatul a recunoscut ca a pierdut legatura cu tatal sau acum aproape 10 ani.

Desi odata isi dorea sa preia conducerea dupa moartea tatalui sau, acum spune ca a renuntat la violenta si ca a plecat de langa tatal sau cu multe luni inaintea atentatului de la 11 septembrie 2011.

  • „Nu am mai primit mesaje de la tatal meu”

Intre timp, Omar s-a casatorit cu o femeie de origine britanica, care s-a convertit la islam si a luat numele de Zaina.

Omar bin Laden este acum un trimis de pace al Orientului Mijlociu. Intrebat daca el crede ca tatal sau mai este in viata, a spus ca „Nu stiu, dar cred ca da”.

Un purtator de cuvant al Casei Albe a spus ca nu se va comenta pe seama actiunilor ce s-au desfasurat sub mandatul lui Bush. „Nu putem confirma daca acest fapt s-a intamplat sau nu”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.