Aproximativ 150 de imingranti au disparut dupa ce ambarcatiunea in care se aflau a esuat in apele agitate ale Mediteraneenei, in apropierea insulei italiene Lampedusa.

Navele de salvare italiene si un elicopter au salvat 48 de oameni, din 200 cati transporta nava esuata, scrie BBC.

Vasul a fost gasit la 70 de km de Lampedusa, insula care s-a luptat sa coopereze cu miile de imigranti tunisieni acest an. Salvatorii au descoperit 15 cadavre, anunta AFP.

Garda de coasta a raspuns unui apel de salvare la ora 4 dimineata, ora lor locala, miercuri. Trei vase ale gardei au fost implicate in operatiunile de salvare, alaturi de doua avioane si un elicopter. Autoritatile italiene au anuntat ca operatiunile de salvare au fost ingreunate de intuneric si de vremea rea.

Se pare ca vasul imigrantilor a venit, probabil, dinspre Libia, judecand dupa pozitia insulei. Nationalitatea migrantilor nu a fost inca stabilita. Operatiunile de salvare sunt coordonate de autoritatile malteze.

Italia si Tunisia au cazut de acord sa ia masuri impotriva imigantilor care vin in numar mare in Lampedusa, de la revoltele dinn Tunisia din ianuarie.

Italia a anuntat ca va acorda rezisdenta temporara pe 6 luni celor 20.000 de imigranti care se afla in acest moment in tara, insa ii vor deporta pe cei care vor incerca sa treaca granita.

Acest acord a urmat unor discutii dintre Primul Ministru Silvio Berlusconi si ministrul tunisian luni. Berlusconi a vizitat Lampedusa si discutat despre fluxul de imigranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.