O inregistrare cu unul dintre sefii organizatori ai Holocaustului a fost descoperita, afirmatile de pe ea fiind socante.
Adolf Eichmann, mandatat cu transportul evreilor catre lagarele naziste, spune in interviu ca “cea mai mare greseala a sistemului nazist este ca nu i-a omorat pe toti (evreii – n. red.)

Nu ne-am facut treaba asa cum trebuia. Puteam sa facem mai mult”, ii spune Eichmann, reporterului care ii intervieva candva pe parcursul anilor ‘50, transmite Daily Mail.

Dupa ce Germania Nazista a fost infranta, in cel de-al doilea Razboi Mondial, Adolf Eichmann a resusit sa fuga in Argentina, insa orgoliul lui l-a invins si nu si-a putut ascunde prea mult identitatea. Astfel ca nu mult timp a trecut pana cand acesta a inceput sa se laude cu actiunile sale din cadrul SS.

Asa s-a ajuns la o serie de interviuri sustinute in casa sa din Buenos Aires, unde sub pseudonimul Ricardo Klement, acesta da o serie de informatii importante legate de modul de actionare a germanilor in timpul Holocaustului.

Eu nu luam ordine. Daca eram o astfel de persoana as fi fost un prost. Eu luam deciziile, erau un idealist”, sustine Eichmann, in interviurile descoperite recent.

Pe aceleasi casete Eichmann se mandreste de crimele comise si nu spune niciun cuvant de regret.

Cu toate astea, in momentul procesului sau din Israel in 1961, Adolf Eichmann sustinea ca nu a avut nimic de-a face cu crimele impotriva evreilor. Acesta a fost executat in acelasi ani pentru crime impotriva umanitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.