Comunitatea internationala s-a mobilizat ieri pentru a veni in sprijinul tarilor din sud-estul Asiei devastate de valurile uriase declansate de cel mai puternic cutremur din ultimele patru decenii. Organizatiile umanitare din intreaga lume au inceput sa trimita personal si echipamente catre tarile afectate in vederea ajutorarii sutelor de mii de oameni ramasi fara adapost si a evitarii declansarii unor epidemii.
ONU a trimis ieri echipe de experti spre regiunile devastate, apreciind ca este vorba de o catastrofa "fara precedent", avand in vedere si numarul tarilor afectate. Federatia internationala a Crucii Rosii si a Semilunei Rosii pregatea cresterea ajutorului destinat victimelor iar FMI a anuntat ca va ajuta imediat natiunile lovite.

Doua avioane rusesti transportand 25 tone de ajutoare umanitare au decolat ieri spre Sri Lanka, una dintre tarile cele mai lovite. Guvernele tarilor europene au fost mobilizate pentru a acorda asistenta resortisantilor lor, numerosi in aceasta perioada a anului in Asia de Sud-Est, urmand a fi trimise la fata locului echipe de experti si ajutoare pentru populatiile sinistrate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.