Mii de pasageri au rmas blocati, la sfarsitul sptmanii, in aeroporturile americane, din cauza unui val de erori informatice si a numrului insuficient de angajati ai companiilor aeriene prezenti la serviciu de Crciun.
Compania Comair, filial a Delta Airlines, a anulat 1.100 de zboruri din cauza unui blocaj al sistemelor informatice si a anuntat c sper ca activitatea sa s revin la normal pan la 1 ianuarie.
De asemenea, US Airways a anulat mai mult de 100 de zboruri incepand de vineri, precizand c msura a fost luat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din centrul si nordul Statelor Unite. Surse aeroportuare au declarat ins c anularea curselor a fost provocat de lipsa personalului.
Multi angajati ai US Airways, in special mecanici si hamali, si-au luat concedii medicale pentru perioada srbtorilor, mai multe surse afirmand ins c, in realitate, este vorba despre o miscare grevist incipient. Angajatii US Airways si-au manifestat, in acest fel, si nemultumirea fat de recentele reduceri de salarii impuse de conducerea companiei.