Azi, trei agenti de paza ai unui terminal de camioane NATO au fost decapitati de militanti. Zece petroliere au fost avariate in zona tribala din Pakistan, la granita cu Afganistanul.

Crimele s-au petrecut la centrul de furnizare de vehicule in Landi Kotal, un oras aflat in zona tribala Khyber, unde au loc cele mai multe livrari catre trupele straine din Afganistan, scrie News.com.au

„Vineri, foarte devreme, am gasit corpurile decapitate ale agentilor de paza de la un terminal de autobuze NATO”, a anuntat Iqbal Khan Khattak, un oficial al administratiei tribale. „Atacatorii au avariat zece tancuri petroliere cu arme de foc, dar nu s-a intamplat nimic pentru ca ele erau golite, si se intorsesera in Afganistan dupa ce fusesera trimise bunurile”.

Soferii au parcat in terminal si au ramas peste noapte la hotelurile din zona.

„Este opera militantilor”, a spus Khattak atunci cand a fost intrebat cine ar putea fi in spatele acestor crime, tinand cont de toate atentatele asupra muncitorilor straini care suplimenteaza fortele stabilite in Afganistan.

Oficialii securitatii au confirmat incidentul.

Pakistanul si-a inchis granita de N-V anul trecut in septembrie, dupa ce un atac dintr-un elicopter NATO a ucis doi soldati pakistanezi.

Militantii talibani si ai Al-Qaeda au deseori legaturi cu atacurile care au loc la granita de N-V a Pakistanului. Conform Washingtonului, acesta este cel mai periculos loc din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.