O scrisoare-capcana a explodat in sediul federatiei elvetiene a industriei nucleare Swissnuclear, la Olten, in centrul Elvetiei, provocand ranirea a doua persoane.

UPDATE:

O scrisoare-capcana a explodat in sediul federatiei elvetiene a industriei nucleare Swissnuclear, la Olten, in centrul Elvetiei, provocand ranirea a doua persoane, a anuntat joi politia cantonala, citata de scrie MEDIAFAX.

"In jurul orei 8.15 (9.15, ora Romaniei), in timp ce era deschisa o scrisoare, aceasta a explodat", ranind doua persoane, a declarat un purtator de cuvant al politiei cantonale din Soleure.

"O persoana a fost ranita la brat", a subliniat el, fara a oferi alte detalii despre identitatea victimelor sau gravitatea ranilor.

Potrivit unui comunicat al politiei, cele doua persoane au suferit rani "superficiale" la nivelul pielii si care afecteaza auzul.

Aceasta actiune nu a fost revendicata pana in prezent.

Intrarea in imobil, situat in centrul orasului Olten, si o parte din strada adiacenta au fost securizate de politie. La exteriorul cladirii, inconjurata de mai multe masini ale politiei, nu erau pagube vizibile.

Swissnuclear este o federatie care regrupeaza companiile elvetiene ce exploateaza centrale nucleare, in special Alpiq, Axpo, BKW FMB. Organizatia "se angajeaza in favoarea functionarii sigure si economice a centralelor nucleare elvetiene", potrivit site-ului sau.

Explozia s-a produs in conditiile in care aproximativ 30 de activisti ai organizatiei ecologiste Greenpeace manifestau la cateva sute de metri distanta, in fata sediului intreprinderii elvetiene de electricitate Alpiq.

Organizatia cere intr-un comunicat "retragerea definitiva a cererii de autorizatie generala pentru constructia de noi centrale nucleare in Elvetia".

"Ne distantam cu cea mai mare fermitate de aceasta explozie. Greenpeace nu are nici o legatura cu acest atac", a reactionat Florian Kasser, un reprezentant al organizatiei. "Manifestatia a fost suspendata pentru moment", a adaugat el.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

"In jurul orei 8.15 (9.15, ora Romaniei), in timp ce era deschisa o scrisoare, aceasta a explodat", ranind doua persoane, a declarat un purtator de cuvant al politiei cantonale din Soleure, citeaza MEDIAFAX.

"O persoana a fost ranita la brat", a subliniat el, fara a oferi alte detalii despre identitatea victimelor sau gravitatea ranilor.

Swissnuclear este o federatie care regrupeaza companiile elvetiene ce exploateaza centrale nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.