Avioane de vanatoare americane si o nava militara au atacat luni seara o ambarcatiune a Pazei de coasta libiene si doua nave mai mici, anunta Comandamentul american pentru Africa, cu sediul in Germania, informeaza AFP.

Atacul a avut loc dupa "informatii confirmate" conform carora nava Pazei de Coasta si ambarcatiunile de escorta "trageau focuri de arma spre nave comerciale din portul Misrata", precizeaza Comandamentul american pentru zona Africii.

In cadrul operatiunii sub mandat ONU pentru protejarea populatiei libiene, au fost efectuate raiduri impotriva navei Pazei de Coasta libiene, dupa ce fusesera auzite mai multe explozii, scrie MEDIAFAX.

Nava libiana a fost neutralizata si a esuat, precizeaza Comandamentul american.

Patrulele au deschis focul si spre alte nave mai mici, distrugand una dintre ele, iar cealalta a fost abandonata de echipaj.

  • Familia femeii violate de oamenii lui Gaddafi sustine ca autoritatile incearca sa o mituiasca

Rudele femeii din Libia care sustine ca a fost violata si torturata de sustinatori ai regimului Muammar Gaddafi afirma ca autoritatile de la Tripoli au incercat sa ii ofere bani pentru a retrage acuzatiile, informeaza Sky News.

"M-au sunat in cursul noptii de la compexul lui Muammar Gaddafi si mi-au cerut sa o conving pe fiica mea sa retraga declaratiile", afirma Aisha Ahmad, mama femeii.

Aisha Ahmad a declarat ca i s-a spus ca Iman al Obeidi va fi eliberata daca isi va schimba declaratiile, urmand sa primeasca ce va cere, bani sau o noua casa. "I-am spus fiicei mele sa taca", adauga ea.

Iman al Obeidi a fost ridicata de sustinatori ai regimului, sambata dimineata, in timp ce incerca sa faca declaratii jurnalistilor, la Rixos Hotel, in Tripoli.

  • Ea a declarat ca a fost detinuta timp de doua zile si ca a fost violata si torturata de barbati care au legaturi cu regimul libian. Al Obeidi, aparent o absolventa de studii juridice, le-a aratat jurnalistilor semne pe picioare si maini, afirmand ca provin de la catuse. Dar, cand jurnalistii au vrut sa stea de vorba cu ea, politia loialista a incercuit-o, incercand sa ii acopere gura, pentru a o opri sa vorbeasca.

Cinci persoane au fost arestate in cadrul anchetei, intre care si fiul unui ofiter libian de politie. Adjunctul ministrului libian al Afacerilor Externe, Khalid Kaim, a declarat ca barbatii sunt arestati in cadrul unei anchete penale asupra acuzatiilor de viol.
Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Khalid Kaim a mai sugerat ca presupusul atac sexual s-a petrecut in cadrul unei intalniri stabilite anterior cu cel putin unul dintre barbati.

Dar, in schimbul de replici pe care a reusit sa-l aiba cu reporterii, al-Obeidi a insistat asupra faptului ca a fost "ridicata" la un punct de control, pentru ca actul ei de identitate arata ca este din orasul Benghazi, fieful rebelilor. Referindu-se la scenele dramatice care s-au petrecut sambata in restaurantul hotelului, Kaim a recunoscut ca personalul de securitate "a gestionat prost" incidentul, facand apel la arme.

De asemenea, un purtator de cuvant al Guvernului libian a subliniat, intr-o conferinta de presa, ca acuzatiile lui al-Obeidi sunt luate in serios de regim si vor fi integral investigate. El a adaugat ca acesteia i s-a oferit acces la un avocat si ca este sanatoasa. Un purtator de cuvant al Guvernului, Musa Ibrahim, a declarat, intr-o conferinta de presa ulterioara, ca al-Obeidi era impreuna cu familia sa si ca poate da interviuri in presa straina in urmatoarele zile.

Citeste si:
50 de ani de la primul pas pe Luna: Romania, printre tarile din...
50 de ani de la primul pas pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.